Sveiki, Svečias
Prisijungimo vardas: Slaptažodis: Prisiminti mane

TEMA: Nevėžis

Nevėžis 2016-03-19 20:08 #16028

• TADZIUS
  • TADZIUS avataras
  • Platininis narys
  • Žinutės: 2382
  • Gauta padėkų: 284
Jau senai planavau pazvejot Nevėžyje,bet sinoptikai sestadieniui pranasavo labai bloga ora su krituliais ir dideliu vėju,tad planus atidedu.Šiandien pabundu 7,00 termometro stulpelis nukrites iki -5,bet saulutė šviečia ir žvejot kviečia .Minusas nežavi,todėl dar paguliu ir gerai pagalvojas nusprendžiu,kad gal visdelto reiktu judėt,bet stabdo tas,kad platforma ne iki galo sukoplektuota,supraskit uzsakymas ir vėl vėluoja.Pasuku galva ir suradu išeitį,bei patiuninguoju 36tas kojas,kad tiktu 2įtos priedai,beveik pasiruošes žvejybai.Žinodamas,kad prie Nevėžio jau yra kolegu pasuku ir sužinau,kad vadinamoi duobėj žvejų yra,bet kliovas labai silpnas.Žinios nuteikia nekaipbet ruošiuos,šiai žvejybai pasiruošiu STARFISH firmos jauka ,turiu tik matrix pozicija,tad ja ir bandysiu,dadedu spalvotu dziuvėsėlių,bei kepintų kanapių,viską pagardinu robin red skoniu

kol pasiruošiu jau ir 9.30,dar pajudu link žvejų parduotuvės,nusiperku ko reiks is gyvu priedų ir tada link Nevėžio.Nuvaziaves kelis kilometrus,prisimenu,kad pavadėlinė liko namie,tenka suktis atgal,blogas ženklas .Pasiimu pavadėlinę ir neužilgo jau vietoi.Kol pasiruošiu jau ir 11.00.Kolegos gaudo arti ir kimba permatomi plakiukiai,vanduo kyla.Pasirenku man idomų taška,galėtš būt apie kokia 35-40m .Pasirinktam taške laiko 60g mažą matrix firmos šėryklėlę.Startinis šėrimas,dedu šiai dienai man atrodanti perpektyvų masalą uodo trūklio lerva ir laukiu kokias 5 minutes ir nei brakšt,ištraukiu,masalas net neliestas .Pakeitus masalą i dvi pinkutes reikalai pasitaiso ir kibimas,silpnas ,bet prasideda.Man kimba,kai tuo tarpu kolegom silpniau.Pastebiu,kad pas mane iš toliau ir laimikis didesnis.Papuola ir ne vienas nelegalus šapaliokas ,kurie iškart keliauja į savo stichija,vienas sutiko papuozuot

Buvom nusprende gaudyt iki 15.00,bet kai kolegom nelabai kibo,tai kai kurie nusiėmė anksčiau .Apie kokia 14,00,man is kairės isitaiso diedulis ,pamates kad man kimba pradeda bombarduot su Kauno mariu sistema Nevėžį,mazdaug mano taško atstume,belekaip be sistemos ir vieną šėrykla ikala tiesei į tašką,ko pasekoje,kazkaip dingsta kliovas .Tyliu nieko nesakau,bet mintyse,patys suprantat.Matyt ne kokia mano veido išraiška buvo,nes dieduks pradejo bombarduot daug kairiau nuo manes .Likusia valanda ne kazka,sugebu ištraukt dar kelias kuojas .Menkas malonumas,kai tavo prišerta tašką sugadina.
Štai ir 15.00 ,apie laimiki spreskite patys ,bet manau jaukas nenuvyle,nes kiti daug maziau pagavo

sėdant i mašiną oras visai subjūra

taigi tokia šios dienos zvejyba
Paskutinis taisymas: 2016-03-19 20:14 nuo TADZIUS.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: simka, Rimuk, henri, Marius, Renaldas, Julius, arminas, pazystamas, jonce, Na

Nevėžis 2016-03-19 23:41 #16033

• hugeris
  • hugeris avataras
  • Platininis narys
  • Žinutės: 509
  • Gauta padėkų: 10
Graziai aprasyta

Nevėžis 2016-03-25 20:24 #16089

• TADZIUS
  • TADZIUS avataras
  • Platininis narys
siandien netiketai isejo praleist keleta valandu prie Nevėžio.Daiktai i masina sukraunami per 5 min ir prie upės .Jau kelios dienos norisi išbandyt isigytus STARFISH firmos jaukus Nuvykus i vieta ir pamačius žvejų laimikius ,kyla mintis,ka mes čia veikiam?
Renkuosi matrix serijos juoda jauka ,kadangi dabar pavasaris reiktu jauka persijot,per 2 milimetru sieta,bet kadangi laiko mazai ,to nedarom o tai neramina,juk jaukia yra stambios frakcijos,bet laikas spaudzia
siaandien maišiau
MATRIX kuojinis 1 kg ,su karsiniu 0,5 kg ir dadejau dziuvesių,bei pagardinau number one likvidu kuojiniu,labai israiskingas kalendros kvapas

kaimynas taip pat renkasi Matrix serija,bet jis maiso kuojini jauka pagardindamas pitbul baits slieko skonio busteriu
Jukas paruostas ir pradedam

,tas keletas valandu praleke nepastebimai ,Pastebejom,kad pas kaimyna pagrinda sudare kuojos ,o pas mane plakai.Eilinį kart buvo papuole ir nelegalių šapalų
traukiam sietelius

galutinis rezultatas

taigi nors zvejota keleta valandu rezultatais patenkinti ,kuo toliau,tuo labaiu pradeda man patikt STARFISH jaukas

Kadangi zvejyba trumpa,tai ir aprasymas tik toks :whistle:
Paskutinis taisymas: 2016-03-25 20:33 nuo TADZIUS.
Jums padėkojo šie nariai: henri

Nevėžis 2016-03-27 18:18 #16102

• TADZIUS
  • TADZIUS avataras
  • Platininis narys
Velykos,pakilus nuo stalo kyla idėje nulekt į gamtą,kad viskas geriau susivirškintų .Taigi ir vėl pasirinkta Nevėžis ir vėl bandysim Starfish Matrix serijos jaukus .Einu susiruošt paskubomis,bet lenda mintis,kad nelabai bus kas veikt,nes savaitgalis,o kaip tyčia savaitgali Kauno hidroelektrinė labai kilnoja vandeni Šiemet nevėzyje žvejosiu 4 kart,bet tik praeita žvejyba buvo rezultatyviauisia,kadangi vanduo nesikilojo.Ne vienas kolega pastebejo,kad šiemet Nevėzyje kibimas geresnis,kai vanduo krenta,o nekyla .Kaip bus taip reik ruoštis
ši kart maišau matrix juoda kuojini ,viens prie vieno su karsiniu jauku,dadedu spalvotu džiuvėsėlių,bei pagardinu pitbulbaits slieko kvapo busteriu, dar dadedu sauso kanapes kvapo.Slieko skoni pasirenku,nes taikinys kuojos ,praeita žvejybą kaimynui jis geriau veikė nei man kalendra .

Šį kart jauką persijoju per 2 mm sietą

Stambią frakcija sumalu ir supilu i kibirą

taigi viskas pasiruošta i kompaniją pasiimu vyresnįlį sūnų ir ne užylgo mes prie upės.Mašinų stovi ne viena,žmonių ir yra,bet mum pasiseka ir randam laisvą vietelę.Apsidairom ,nelabai matosi judesiukas,vanduo nuo penktadienio nukrites .Kagi reik ruoštis ,statau platformą ir čia prasideda nelaimės ,paslysta koja ir ne tik kad issidrėbiu ant molio,bet ir iki kelienų atsiduriu vandenyje. Užtai man ir nepatinka Nevėžio krantai ,gerai,kad termometras rodo daugiau nei 10 šilumos ,bandysim žvejot vis tiek. Sūnus įsitaiso šalia ir pradedam žvejyba ,kokiu 3 metimu užkimba kuoja ,tai nuteikia i gerąja pusę,gal vis dėlto kibs,sekanti žuvis ir vėl kuoja .Pastebiu,pradeda kilt vanduo,o tai jau ne i nauda ,ne užylgo ir kibimas aprimsta .Ko kibimas neaprimo tai auksle,auksle,auksle ,jei masalas pasieke neapgrauztas dugna ,galima tikėtis kažko didesnio nei auksle .Taip bežaidžiant eilinis metimas ir pasigirsta ausiai nemalonus pokštelėjimas ir pusė meškerės vandenyje .Sulūžo mano mėgiamas garbolinas ,va tau ir velykinė žūklė,matyt žmona kažko palinkėjo.Traukiu kita garboliną,bet pastarasis nelabai tinkamas maziem svoriam,netaip smahu su juo,odar ilgesnis ,va čia ir prasideda žuvies nepakirtimas ,bet palaipsniui priprantu ir vėl pradedu pagaut .Papuolė ir plakių ir nelegalų šapaliukų .

kuriem iškart amnestija

Kibimas matyt šiandien neman vienam silpnas,nes apsidairom,o sedim musu krante keturiese, kitas krantas ir tapo tuscias .Pradeda šalt kojos,nusprendžiam ,kad uzteks ir pakuojamės namo,
Šios dienos laimikio pagrindas buvo kuoja,nors ir nedidelė,bet vistiek smagu

zuvis gyvena toliau ir augina raumeni
Jums padėkojo šie nariai: simka, henri, Marius, pazystamas

Nevėžis 2016-03-28 19:57 #16108

• TADZIUS
  • TADZIUS avataras
  • Platininis narys
Antra velykų diena ir vėl Nevėžis,nors jau senai buvo planuota tą dieną aplankyt Mingės kaima,arba Skirvytę,net bilietas tam reikalui buvo isigytas,bet planas keičiasi ir vėl pasiruošimas Nevėžiui .Kaip žinia šiemet pradėjau bandymus su Starfish firmos jaukais ,ne aš vienas jais susidomėjau ,kolkas nepavedė nei karto,idomu kaip bus šį kart?
Jauką ruošiuosi iš vakaro nes po kelių bandymų pastebėjau,kad jaukas megsta būt sudrėkintas kelis kartus .Ši kart renkuosi jau ne Matrix seriją,o bandysiu Maximum gardons tekančiam vandeniui ,tai jaukas skirtas viliot dideles kuojas,jauciasi prieskonis toks kaip gelsvė ,dar dadedu gera sauja number one raudonų džiuvėsių ir paskaninu tos pačios serijos uodo trūklio skonio likvidu .

Jaukas paruoštas belieka sulaukt rytojaus ir prie upės

Taigi greit tas rytojus ateina ir aš prie upės, pasirenku nuošalesnę vietelę .Greit pasiruošiu įrangą , persijoju jauka ir jau pasiruošes,beliko patikrint dugna ir pasirinkt žvejybos tašką .Pradedant skenuot dugną,matau,kad srovė didžiulė,o tam reikalui reiks ruošt kitus fideriukus .Greit pasiruošiu juos .Šiandien teks gaudyt su 80g šėryklėlėm,neesu Nevėžio ekspertas,todėlnežinau,čia dideli svoriai jam ar ne ,bet gerai pagalvojus turbut neteko dar jame tokiu svoriu gaudyt Ore jaučiasi minusas,matosi,kad ir meškerės žiedeliai šala,o tai jau apsunkins žvejyba.Bus kaip bus .Pradedu šėrima ,jauką pagardinu gyvais masalais

keletas startinių šėryklų ir pamatau,kad nemaišytų ir 100g šėryklėlės,gal butu mažesnis pranešimas,bet jos namie Nesitikėjau tokios srovės.Tiek to bandysim gaudyt taip Neužilgo ir pirmas kibimas ir pirmoji kuoja tinkliukyje.Tarp kibimu nedidelės pauzės,bet kimba .Taip bežvejojant ir isyla ir žiedukai nešala ir kibimas suaktyvėja,bet nervuoja siuksles nešamos kurios kliuna uz valo.Žvejų,tai begalės net kitam krante daug,

kadangi matau tik kranta priešakinį,matau,kad vieni ateina,kiti išeina,matyt su kibimu nekas ,o man kimba,smagu

neuzilgo laikas namo ,reik traukt laimikį,padaryt keleta foto ir tegu auga sau,Idomumo delei parasysiu,kad siandien išskirtinai kibo kuojos ir visai gražios , papuolė gal 2 plakiai ir istraukiau 1 žiobrį iš trijų

,Starfish jaukas ir vėl nenuvylė dedu jam didelį pliusą

Su nekantrumu lauksiu kito savaitgalio gal pavyks i žvejybą ir vėl nauja pažintis su Starfish jaukais
Paskutinis taisymas: 2016-03-28 20:00 nuo TADZIUS.
Jums padėkojo šie nariai: simka, Rimuk, henri, Marius, DainiusD

Nevėžis 2016-03-29 07:18 #16109

• NerijusB
  • NerijusB avataras
  • Auksinis narys
  • Žinutės: 162
  • Gauta padėkų: 10
As panasu sestadienini Nevezio laimiki uzsudziau, vytinsiu.

Nevėžis 2016-04-03 10:08 #16140

• TADZIUS
  • TADZIUS avataras
  • Platininis narys
Baigiasi darbų savaitė ir vėl planas išbandyt Starfish firmos jauką. Pasirenku ir vėl vandens telkinį esantį arčiau namų , kuriame nors koks judesys būtų.Žinoma tai vėl Nevėžis . Praeitoje žvejyboje bandyto jauko Maximum gardons palikti įspūdžiai verčia dar kartą juos išbandyt ir įsitikint,ar tai buvo tik sutapimas,kad žuvis buvo aktyvi,ar tikrai jaukas veikia. Žinoma jauką ruošiu ir vėl namie ir kaip jau patirtis rodo reiks drėkint per kelis kartus.Dabar nėra labai šiltas metų laikas,todėl nėra baimės,kad jaukas per naktį gali sugesti,o gal jis pilnas chemijos ir negenda ? Šitą ir reiks išbandyt tik palauksim karštesnių orų. Įdomumo dėlei,galiu pasakyt,kad yra toks gamintojas,kurio jaukas net labai karštą dieną nesurūgsta,kai tuo tarpu kito gamintojo jau po žūklės valandų pradeda skleist kvapus .
Kaip minėjau bandysiu praeitos žūklės receptą,tik bandysiu pakeist kelis priedus .Taigi šį kart mano receptas bus toks Maximum gardons upinis jaukas 2,5 kg (gal jums pasirodys ,kam tiek daug jo reiks,bet iš praeitos žvejybos žinau,kad jeigu bus didelė srovė reiks daug jaukint ) kelios saujelės number one serijos raudonų bei geltonų džiuvėsėlių, nedidelis kiekis tos pačios serijos kuojinio kvapo likvido (kurį jau bandysiu ne pirmoje žūklėje ,labai geras kalendros kvapas ),bei bandysiu dar nei kart nebandyta priedą,tai būtų imbierinė duonelė.

Šį kart labiau paanalizuoju džiuvėsėlius ,labai dėkingos frakcijos ir išraiškingos spalvos.Starfish jaukų gamintojas turi 4 rūšių šito gėrio. Be mano jau minėtų spalvų, dar turi super mix,tai yra geltonos raudonos,morkinės,bei žalios spalvos mišinys ,teko čiupinėt, bet praktikoje juos bandysiu vėliau.Dar būtų viena džiuvėsėlių pozicija,tai fluo mix , šitos pozicijos neteko matyt,bet tikiuosi greitu metu pačiupinėt.

Jei prakalbus apie imbierinę duonelę,tai man kažkas naujo ir nebandyto ,paragavus jaučiasi sausainio ar tai meduolio skonis,o kvapas grynas imbieras. Jei jis patinka man ,tai manau turėtų patikt ir Nevėžio žuvims ..Manymas yra manymas,bet nebandytas produktas,todėl nusprendžiu pradžiai jo į visą jauką nepilt,o pradėjus žvejybą pabandyt užmaišyti dali jauko atskirame indelyje su šiuo priedu ir jei pasitvirtins,tada sumaišyt su likusiu jauku

Taigi strategija paruošta,jauką drėkinu 2 kartus o trečią kart drėkinsiu ryte ir tada sijosiu per 4 mm sietą

Nespėjau nei akių sumerkt,o jau laikas keltis.Žinant situaciją,kad Nevėžyje šiuo metu reik vietą kuo anksčiau užsiimt,reik ir anksčiau keltis .Žvejybai pasirenku nuošalesnę vietą ,Šį kart žvejosiu su kolega,todėl ir vieta reikalinga,kad tilptume dviese. Vieta užimta,bet po kelių žvejybų pastebėjau,kad žuvis suaktyvėja jau gerokai išaušus,todėl skubėti nėra kur ir pasiruošimui laikui į valias.Jei kalbėt apie upę,tai vanduo pakilęs kokiu 10 cm nuo praeito karto,todėl spėju,kad srovė bus didelė ir tam reikalui ruošiu Prancūzų gamintojo feederiuką,tai būtų Garbolino g system distance feeder.Labai tinkamas bus gaudyt tokiom sąlygom .Bandant tikrint dugną spėjimas pasitvirtina ,teks gaudyt 80g šėrykla .

Žvejybos vieta paruošta,jaukai praturtinti gyvais priedais ir pradedam.įdomu kaip pasitvirtins imbieras? Jaukinu iškart daug ir tada laukiam kibimo . Ilgai laukti nereikėjo,bet kibimas įdomus atmeta viršūnę ,kertu ir ten kažkas sėdi smagesnio ,žvejybos vietoje yra vadinama brofkė apaugusi žolėmis,todėl būna sunku perkelt žuvį,bet šį kart pasiseka ir pirmoji žuvis gražus žiobris , bet ir ne paskutinis per šią žūklę.Pabaigus bandomąjį jauko indą su imbierine duonele ir pamačius,kad ji veikia puse pakelio supilu į likusįjį jauką ir tesiu žvejybą.Kibimas yra ,o tai jau gerai. Žvejyboje laikas bėga greit, taip ir šiandien buvo,atrodo nespėji atsisėst ant platformos,o jau laikas namo . tiesa per žvejybos laiką Nevėžis nukrito gerą pusmetrį srovė beveik dingo.
trumpa fotosesija

Tokia šios dienos žvejyba ,Starfish jaukas ir vėl nenuvylė ,Kitas bandymas greičiausia jau bus ateinantį šeštadieni Kėdainių rajone Bublių tvenkinyje . Ten bus organizuojama talka aptvarkyt tvenkinio pakrantę,o paskui bandysim ir pažvejot .

Tiesa,žuvys toliau rausia dugną

jau laukiu kito savaitaglio ir naujos pažinties bei įspūdžių su STARFISH
Paskutinis taisymas: 2016-04-03 10:10 nuo TADZIUS.
Jums padėkojo šie nariai: simka, Rimuk, EDVD, Marius, DainiusD

Nevėžis 2016-11-27 16:01 #17600

• TADZIUS
  • TADZIUS avataras
  • Platininis narys
Dar vakar vakare buvo planų aplankyti Nevėžį ,bet oras buvo ne koks didelis vėjas ,o ir lietus ,tai buvo daug dvejonių ,važiuot ar ne ? Dar dieną susižeidžiau ranką ,tai kaip ir buvau sugalvojęs visai nevažiuoti. Ryte prabudus klausau jokio lietaus ir vėjo .Neužilgo sužinau ,kad ir draugų iš Vilniaus atvažiuoja ,tai apsisprendžiu reik vykt .
Neskubėdamas susidedu visus rakandus , užsuku nusipirkt masalų ir judu link Nevėžio .Tikslas vadinamoji duobė ,nuvykus žvejų daug ,bet randu kur įsitaisyt.
Atlikt ketinu toliau bandymus su žieminiu ,,Starfish „ jauku .Rekuosi krevetes kvapą , pridedu kuojinio jauko.

Subrinkinus jauką skrenda keletas šėryklėlių jaukinimui ,masalas ant kablio ir kibimo ilgai laukt nereik ,pirma nedidelė kuojikė tinkliukyje.
Papuolė ir nelegalų , kurie iškart keliaudavo į savo stichiją Viso gal kokius 7 pagavau .

Žuvytė kibo ,be didelių pertraukų ,gaila ,kad tik kalibras nedidelis .Kaip šiam metų laikui , tai kibimu likau patenkintas .Žinoma papuolė keletas didesnių.

tikiuosi dar ne paskutinis kartas šiemet su meškere ant kranto.Žuvim laisvė ir namo.

Jums padėkojo šie nariai: simka, Rimuk

Nevėžis 2016-11-27 16:32 #17601

• Rimuk
  • Rimuk avataras
  • Administratorius
  • Žinutės: 1222
  • Gauta padėkų: 218
Sauniai praleidai laika.Ir ranka ne taip skauda, greiciau uzgis.Fishingterapija !
Jums padėkojo šie nariai: TADZIUS

Nevėžis 2018-01-06 18:31 #18110

• TADZIUS
  • TADZIUS avataras
  • Platininis narys
Jee zuvike juda

Jums padėkojo šie nariai: henri
Puslapio sukūrimo laikas: 0.228 sekundžių